Rare koffie

Dit is met afstand een van de raarste dingen die ik ooit op koffiegebied heb geproefd: espresso in een meeneemkuipje.

De instant espresso-in-een-kuipje smaakt vooral naar goedkopere kersenbonbons. En dat is dan weer geen verrassing als je ziet wie deze koffie-innovatie abominatie) bedacht heeft: de firma Ferrero. Die van de ferrero rocher-bonbons, tic tac, kinder surprise en Italië’s grootste gift aan de mensheid: Nutella. Maar het zijn ook de mensen van Mon Cheri, en daar is de kersenbonbonsmaak wel mee verklaard.

De koude meeneemkoffie (even schudden voor gebruik) komt met een handig rietje, zodat je de koffie zelfs op je Vespa naar binnen kunt slurpen. In de winter is er een bonbonvariant: een chocolaatje gevuld met ‘koffie’. Klinkt goed, is het niet. Het is zoet, bitter en plakkerig op alle verkeerde manieren. Godzijdank alleen in Italië te koop.

Lekker laten liggen dus, als je ze tegenkomt op het vliegveld. Die stewardess kan ze harder gebruiken: