Articles by Lot
Alles over de Tong Picasso
Voor de Volkskrant dook ik in de geschiedenis van een gerecht waar niemand trots op is: de tong Picasso. Je kunt het nu alvast hier lezen als je een Volkskrant abonnenment hebt. Binnenkort verschijnt hier […]
Lokaal kerstmenu
Een klassiek menu met wild, wintergroenten en hier en daar een stadse twist. Een heel kerstmenu van lokale ingrediënten? Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Voor dit […]
Kookboekentip
De Bijbel van de Nederlandse keuken – Janneke Vreugdenhil Dit is een heerlijk boek dat qua timing niet beter kon. Lockdowns maken een soort holenbeer van me, in die zin dat ik het liefst binnenblijf […]
Afscheid van een historisch stukje China op de Kaap
Met het verdwijnen van Chinees restaurant Wing Wah, dat al enige jaren leeg stond, verdween in 2020 een stuk geschiedenis van Katendrecht. Wing Wah was, mede dankzij de illustere eigenaresse ‘Tante Sjaan’ Baaij, lange tijd dé […]
De beste ramen eet je in ‘Yokohama aan de Schie’
In Schiedam maakt Toshimi Saito de beste Japanse noedelsoep. Zijn geheim? Meel van de oerhollandse molen.
Geluk is een gietijzeren pan
Oogstrelend mooi, onverwoestbaar en ook nog eens super duurzaam. De vintage gietijzeren pannen die Dennis Gaertman verkoopt zijn heuse blikvangers op je fornuis.
Sleur ze er door heen
Voor restaurants is de tijdelijke sluiting vanwege het coronavirus een hard gelag. Door krappe marges en hoge kosten hebben niet veel ondernemers in deze sector vet op de botten, en kan een paar weken zonder […]
De Vietnamese loempiakraam: een typisch Hollands fenomeen
De Vietnamese loempia, wie kent ‘m niet? De familie Nguyen bakt ze al meer dan dertig jaar. Hun kramen zijn niet meer uit het Rotterdamse straatbeeld weg te denken.
Parasite is geen eetfilm. Of toch wel?
Bong Joon Ho’s Parasite is veel dingen, maar geen eetfilm. In ieder geval geen eetfilm zoals klassiekers La grande bouffe of Tampopo, of feelgood-foodie films als Julie & Julia of Chef. Waarom dan toch een […]