leesvoer

Zo maak je échte bolognese

25 March 2018 Lot

Hevig ontdaan waren ze bij Burro e Salvia toen een klant een slechte review gaf voor hun pasta bolognese. En dat terwijl ze naar oma’s recept koken. Maar in Nederland begrijpt niet iedereen dat. Hoog […]

eetwinkelen

Lapse delicatessen

14 February 2018 Lot

Op zich was het een ‘gewone’ wintersportvakantie, ons verblijf in het Finse dorpje Sirrka vlak boven de poolcirkel, nu alweer 2 jaar geleden. Uiteraard hield ik ook mijn ogen (en mond) open voor lokale culinaire […]

recepten

Eettrend: de pokebowl

13 February 2018 Lot

Misschien heb je er al van gehoord: de nieuwe eettrend is de Poke bowl. Het is een uit Amerika overgewaaide eettrend, die niks met pokemon te maken heeft. Poke (spreek uit: pookéé) is een soort […]

leesvoer

Hoe komt een recensie tot stand?

13 February 2018 Lot

Niet iedereen weet hoe de recensenten van de Gouden Pollepel van de verschillende regio-edities van het AD te werk gaan. Om misverstanden te voorkomen geef ik hier een overzicht van mijn werkwijze. Mocht je nog […]

restaurants

Restaurantecensie Scheiwijk

24 January 2018 Lot

Scheiwijk – voor fijnproevers, staat er op de deur. Binnen is het er inderdaad een mekka voor de lekkerbek. Bijna alles is zelfgemaakt, van vers soepje tot schepijs. We bleven maar bestellen. Wat er zo […]

eetwinkelen

Rare koffie

27 November 2017 Lot

Dit is met afstand een van de raarste dingen die ik ooit op koffiegebied heb geproefd: espresso in een meeneemkuipje.

restaurants

Recensie Bistrot Le Marais

15 November 2017 Lot

Plan binnenkort maar een reisje naar Maassluis, lieve mensen. Deze Franse bistrot is het tripje dubbel en dwars waard. 

leesvoer

Wims foto’s zijn tob!

7 November 2017 Lot

In de zee van foodfoto’s op Instagram is Wim Flier, oftewel @tobkokwim, een opvallende verschijning. Ook hij maakt plaatjes van eten, maar dan wel in zijn eigen unieke stijl.

leesvoer

Winterkost: alles over kool

24 October 2017 Lot

Dampende spruitjes met een snufje nootmuskaat, een bord boerenkool met worst. Het is het ultieme wintereten, Hollandser kan het niet. En dat terwijl de kolenfamilie een echte wereldburger is.