leesvoer

Alles over de Tong Picasso

18 November 2021 Lot

Voor de Volkskrant dook ik in de geschiedenis van een gerecht waar niemand trots op is: de tong Picasso. Je kunt het nu alvast hier lezen als je een Volkskrant abonnenment hebt. Binnenkort verschijnt hier […]

eetwinkelen

Lokaal kerstmenu

10 December 2020 Lot

Een klassiek menu met wild, wintergroenten en hier en daar een stadse twist.  Een heel kerstmenu van lokale ingrediënten? Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Voor dit […]

leesvoer

Kookboekentip

10 December 2020 Lot

De Bijbel van de Nederlandse keuken – Janneke Vreugdenhil Dit is een heerlijk boek dat qua timing niet beter kon. Lockdowns maken een soort holenbeer van me, in die zin dat ik het liefst binnenblijf […]

foto: Lot Piscaer
restaurants

Afscheid van een historisch stukje China op de Kaap

18 November 2020 Lot

Met het verdwijnen van Chinees restaurant Wing Wah, dat al enige jaren leeg stond, verdween in 2020 een stuk geschiedenis van Katendrecht. Wing Wah was, mede dankzij de illustere eigenaresse ‘Tante Sjaan’ Baaij, lange tijd dé […]

leesvoer

Geluk is een gietijzeren pan

4 April 2020 Lot

Oogstrelend mooi, onverwoestbaar en ook nog eens super duurzaam. De vintage gietijzeren pannen die Dennis Gaertman verkoopt zijn heuse blikvangers op je fornuis.

restaurants

Sleur ze er door heen

22 March 2020 Lot

Voor restaurants is de tijdelijke sluiting vanwege het coronavirus een hard gelag. Door krappe marges en hoge kosten hebben niet veel ondernemers in deze sector vet op de botten, en kan een paar weken zonder […]

leesvoer

Parasite is geen eetfilm. Of toch wel?

9 February 2020 Lot

Bong Joon Ho’s Parasite is veel dingen, maar geen eetfilm. In ieder geval geen eetfilm zoals klassiekers La grande bouffe of Tampopo, of feelgood-foodie films als Julie & Julia of Chef. Waarom dan toch een […]