leesvoer

Ook de liefde voor de stad gaat door de maag

14 June 2019 Lot

Het voormalig postkantoor aan de Coolsingel is zaterdag 15 juni de locatie voor een bijzondere filmvertoning. In de documentaire City of Gold zie je hoe de Amerikaanse culinair schrijver Jonathan Gold al etend door zijn […]

restaurants

Recensie Bar Pulpo

6 June 2019 Lot

Uit verschillende hoeken werd ik getipt over het lekkere eten bij dat ene zaakje in de Foodhallen. Familieleden uit bourgondisch Breda reden er helemaal voor naar Rotterdam. En nog een keer, en nog een keer.

leesvoer

Geluk is een gietijzeren pan

6 June 2019 Lot

Oogstrelend mooi, onverwoestbaar en ook nog eens super duurzaam. De vintage gietijzeren pannen die Dennis Gaertman verkoopt zijn heuse blikvangers op je fornuis.

eetwinkelen

De Rotterdamse sojasaus van Tomasu

30 May 2019 Lot

Toen een boer uit de Hoeksche Waard en een bakker uit Rotterdam-Zuid samen gingen werken om zelf ambachtelijke Japanse sojasaus te maken, hadden ze niet kunnen dromen dat hun Tomasu zo’n succes zou worden. Wie […]

restaurants

Geluk langs de snelweg

25 September 2018 Lot

Het was me het Pollepeljaartje wel. Een jaar vol gerechten die ontroerden en ons oeh’s en ah’s ontlokten. Sauzen waardoor we de chef ten huwelijk wilden vragen, of beenmerg waarvoor je wel naar Maassluis zou […]

recepten

Hoe pocheer je een ei?

19 September 2018 Lot

Veel mensen vinden eieren pocheren nog steeds een lastig, zo niet onmogelijk karwei. Met deze tips moet het lukken. Wanhoop niet: oefening baart kunst.  

eetwinkelen

Een theecollectie die zijn weerga niet kent

9 July 2018 Lot

Als je even niet meer bij Theemaas bent geweest, vergeet je bijna hoe lekker het er ruikt. In de koffie- en thee specialiteitenwinkel komt de geur van yunnan, jasmijn en earl grey je tegemoet, vermengd […]

leesvoer

De rijke geschiedenis van HNY

9 July 2018 Lot

In Museum Rotterdam is tot 1 november 2018 een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van Hotel New York. Die gaat over de periode van de landverhuizers, maar ook over het gedurfde project van Hans Loos, […]

restaurants

Recensie Hotel New York

9 July 2018 Lot

Vijfentwintig jaar geleden opende Hotel New York. Het was het startschot voor de wederopleving van de Kop van Zuid. Waar anders kon je zowel sashimi als seitan eten, of met een cappuccino The New Yorker […]