Kiosk dagdroom

Afgelopen zomer droomde ik af en toe even weg met een plannetje:

Maak van de oude Fenix portiersloge op Katendrecht een kiosk: met espresso, de krant, limonade, koek, een paar kleine stoeltjes. Zoals die kioskjes die je op Italiaanse pleinen nog wel eens ziet, of in Central Park in New York (zie de foto rechts). Met sigaretten, de laatste roddels uit de buurt, een pleisterplek voor brugwachters. Een welkomstpunt op de Kaap. Hier zou ik heel, heel gelukkig van kunnen worden.

Soms hangen er dingen in de lucht, en hebben andere mensen precies diezelfde dagdroom als jij. En beter nog: ze voeren hem nog uit ook! Op dit moment wordt er door Paul Posse (de man achter rotabs in het Oude Noorden) hard geplamuurd, geschuurd en getimmerd aan zijn espressobar in wording. Of het een kiosk wordt, weet ik niet, maar elke plek waar goede koffie gezet wordt verwelkom ik met open armen. Ik kan niet wachten!