Borgo d’Aneto

Omfietsrestaurant


Het vergt lef om een restaurant te beginnen in een uithoek van de stad. Jessie Voermans en Faouzi Chihabi durfden het, toen ze hun Italiaanse trattoria openden aan de Nijverheidsstraat in Feijenoord.

 

Zo ver weg is het ook weer niet (20 minuten fietsen en voilà), maar een drukke hotspot is anders. De locatie van Borgo d’Aneto is misschien wat onbekend, maar wat een prachtige Rotterdamse plek is het. Het restaurant ligt op de hoek van een kade en kijkt uit over de Nieuwe Maas. Iets naar links staat het futuristische kantoor van Unilever, inclusief twee reusachtige potten pindakaas. Voor de deur is er ook nog eens een enorm terras.

De bediening, eigenaar Faouzi zelf, is hartelijk en maakt graag een praatje over zijn zaak en de plek. Het interieur van het restaurant speelt met de locatie: grote zwartwit foto’s van Venetië en de Feijenoordkade verenigen toen en nu, Italië en Nederland. Grote spiegels aan de muur zorgen ervoor dat iedereen van het uitzicht kan genieten. Met zoveel moois om te zien zou je bijna vergeten waar we voor komen: het eten.

In de keuken zien we een oude bekende uit De Unie staan. Daar kon je een paar jaar geleden heerlijk Italiaans eten, dus dat belooft veel goeds. Het voorgerecht bevestigt ons vermoeden. Onze coquilles zijn gebakken met boter, basilicum, lente-ui en knoflook. Een combinatie die niet bepaald standaard is, maar goed uitpakt. Hier en daar is er iets te kwistig aan de pepermolen gedraaid. De heerlijke jus soppen we op met brood. In Italië hebben ze daar een poëtischer uitdrukking voor: ‘fare la scarpetta’, het schoentje doen.

De hoofdgerechten zijn herfstig en troostrijk. Mijn triangolo cinghiale, driehoekige riavioli gevuld met everzwijn en bereid met boter en salie is klassiek en eenvoudig in de goede zin van het woord. Bij de tagliatelle met kastanjepaddestoelen en truffelolie gebeurt er iets geks: al bij hap één gaan we een paar jaar terug in de tijd, en is het net alsof we weer in de Unie zitten. Komt het door de truffelolie, de peterselie? Geen idee. Lekker is het in ieder geval.

Piepklein minpunt is wel het overvloedige gebruik van olie en boter. Als we niet hadden afgesloten met een verfrissende (biologisch) fruitsalade hadden we rollend naar huis gemoeten, en daar is de Nijverheidstraat net iets te ver voor.

 

Trattoria Borgo d’ Aneto
Nijverheidstraat 2
3071 GC  ROTTERDAM
010 – 290 77 32
www.borgodaneto.nl
Open:
lunch: ma – vr 11.30- 14.00
diner: do – za 17.30- 21.30