Recensie Happy Italy

Veel voor weinig, nooit chagrijnig

Happy Italy AD RD screenshotHappy Italy RESTAURANTBESPREKING, eerder gebubliceerd in AD/Rotterdams Dagblad, De Gouden Pollepel,  24-8-2016

Met inmiddels negen vestigingen (en nog vier in aantocht, waaronder een in Rotterdam Noord) is Happy Italy bezig aan een opmars door het hele land.

De snelle Italiaan is een hit. Wie na zessen komt moet steevast in de rij staan voor een tafeltje. De Primark van de pizzabakkers, zo kun je ‘fast Italian’ Happy Italy wel noemen. Je eten komt er zo snel en voor zo’n spotprijs op tafel dat je je afvraagt: hoe kan dit?

pizza margherita happy italyEn dan die enorme porties. Pizza’s als wagenwielen, pasta’s in borden als voederbakken. De dozen en bakjes voor een doggy bag staan standaard klaar om de restjes mee naar huis te nemen, iets waar veel mensen dankbaar gebruik van maken.

Een pizza of pasta heb hier je al voor €4,75. Voor dat geld wordt je bediend aan tafel en zit je nog in een leuke, levendige omgeving ook. De zaak is fris en hip ingericht met veel hout en rustieke decorstukken als vintage weegschalen, zakken meel en oude tomatenblikken.

Sneu

Na een efficiënte ontvangst waarbij diverse personeelsleden ons vriendelijk groeten staat in no time ons drankje op tafel. En of we alvast wat brood met pesto, knoflook en olie willen? Dat kost € 3,50, blijkt achteraf. Wel een redelijk bedrag. Minder redelijk wordt het als blijkt dat ook de pesto (€ 0,75) en knoflook (€ 0,50) nog in rekening zijn gebracht. Een nogal sneue gang van zaken.

Dikke vleeswaren

antipasti happy italyDe ingrediënten zijn allemaal niet het beste van het beste, maar wat verwacht je ook voor die prijzen? De pesto bij ons brood is aardig, al kan hij niet tippen aan echt verse pesto met goede parmezaan en pijnboompitten. De buffelmozzarella in ons voorafje, de Bufalo e pipi (€5,25), is wat waterig van smaak. De vleeswaren van de antipasto misto (€3,75) zijn veel te dik gesneden. mozza bafaola pipi happy italyDe rauwe ham, salami en mortadella plus overige garnituur is van de categorie tapas-uit-de-supermarkt. Het bord is wel mooi opgemaakt.

Olvarit-style

pasta pomodori polpetteDe pizza pakt goed uit: een keurige margarita met dunne bodem en redelijk krokante korst. Over de fabrieks ‘mozarella’ die erop zit valt nog wel een potje Italiaans te twisten. De Pasta con Polpette (€6,75) doet ons denken aan het favoriete potje Olvarit van de kinderen. Maar bij Happy Italy happen volwassenen net zo blij van de overgare en voorgesneden stukken spaghetti met romige tomatensaus. Opvallende details: de rundergehaktballetjes smaken naar kebab en na een half uur slaat de hitte nog steeds stomend uit de pasta.

Hallo weckpotjes

happy italy ballenbak
Ondanks de enorme porties presteren we het om ook de tiramisu en panna cotta (hallo weckpotjes) te proeven. Ook hier geldt: aardig maar niet gedenkwaardig. Terwijl de serveerster een sprintje trekt naar de volgende tafel (álles gaat hier snel) waden wij nog even door de verdwaalde plastic ballen uit de ballenbak van de kinderspeelhoek naar het toilet. Het is half zeven, de zaak zit afgeladen vol.

desserts happy italy
Gegeten en gedronken

Van Feyenoordfan tot hockeymoeder en van hoofddoek tot tribal tattoo; iedereen is hier happy met ‘veel voor weinig’. Ondanks de matige kwaliteit begrijpen we dat wel. Hier heb je voor 15 euro uitgebreid gegeten en gedronken, en ga je naar huis met genoeg eten voor nog een dag. Onze rekening valt wat hoger uit, omdat we zowel voor- hoofd- als nagerecht probeerden, maar eigenlijk is zoveel eten fysiek onmogelijk bij deze Italiaanse IKEA.

Happy Italy Rotterdam Zuid
Cor Kieboomplein 120
3077 MK Rotterdam
T. 010-7420251
www.happyitaly.nl