Recensie Supermercado

Restaurantbespreking Supermercado, Rotterdam. Eerder gepubiceerd in AD/Rotterdams Dagblad, De Gouden Pollepel 17-8-2016

Een beetje que si, que no in de Supermercado

Een swingende Latijns-Amerikaanse keuken met een streetfood vibe, wie wil dat nu niet midden in augustus? Wij wel, dus togen we naar Supermercado, sinds een paar maanden open op de plek waar Blender zat.

Goede ceviche of taco’s kunnen er wat ons betreft niet genoeg zijn, dus bij deze supermercado wilden graag eens boodschappen doen. Ondanks de make-over die het pand van binnen heeft ondergaan, blijft de grootte een beetje in de weg zitten.

De open keuken
De open keuken

Witte tegeltjes, een grote bar van zeecontainerstaal en geschilderde spreuken op de muur doen hun best, maar eigenlijk accentueren ze de ruimte nog meer. In het restaurantgedeelte valt het nog mee, dankzij met frisse kleuren beschilderde houten stoelen en de mooie bruine leren zitbanken in het midden van het eetgedeelte, maar het blijft een wat kille ruimte.

Kleine zachte taco’s

De apetizers, taco’s, ceviche, salades, grillgerechten en bijgerechten op de kaart bestrijken het hele Zuid-Amerikaanse continent. De serveerster kan ons niet veel verder helpen als we haar vragen wat zij zou aanraden als voorafje. ‘Ik heb niet zoveel van de kaart geproefd’ bekent ze.

supermercado mini tacosVan de kleine zachte taco’s is die met pulled pork het aardigst vanwege de ingelegde rode ui-ringen die het vlees oppeppen. De empanada (pasteitje) met rundvlees is wat droog. Daarna branden de kipkluifjes bijna onze mond uit. Allemachtig, wat pittig. Maar goed, er stond dan ook ‘met chipotle’ op de kaart dus we hadden het kunnen weten.

Instagramwaardig

cevichte supermercadoOp het oog scoort de ceviche goed: het kommetje met de in ‘tijgermelk’ gegaarde vis ziet er prachtig uit dankzij een garnering van oranje druppels zoete-aardappelpuree, koriander, blokjes tomaat en schijfjes radijs met hun knalroze randen. Ook de inhoud blijft redelijk overeind bij dit Instagram-waardige plaatje. Althans, voor zover de dat nog kunnen beoordelen – die kipkluifjes branden flink na.

Dienblad

“Wil je daar een bord bij?” grapt mijn gezelschap, wenkend naar het allegaartje van bakjes, schaaltjes en plankjes die samen onze hoofdgerechten vormen. Ze staan op een dienblad dat op onze tafel wordt geparkeerd. Dat kun je ‘streetfood vibe’ noemen, of gewoon gemakzucht. Hoewel de in dunne plakken gesneden picanha (staartstuk) mals is, is de buitenste plak, waarschijnlijk door opwarmen, een tikje droog geworden. De chimichurri (Argentijnse kruidensaus of -marinade) wordt weliswaar met azijn gemaakt, maar hier overheerst het zuur de kruiden.

picanha e hamburguesa zoete aaprappelfriet mais

 
Kan de hamburger dan het latinovuur in ons doen ontvlammen? Que no. De enige pit van deze wat slordige burger zit hem in het overdadige gebruik van gemalen zwarte peper op het vlees. En of het door de weinig subtiele smaken in het eten komt weten we niet, maar het glas carmenère dat we erbij drinken, toch doorgaans een karaktervolle Chileense rode wijn die een beetje barbecue wel aankan, is hier een onopvallend slobbertje.

Zoete aardappelfriet

Meer indruk maakt de huisgemaakte ice tea. Door het gebruik van lapsang souchong krijgt de limonade een subtiele rooksmaak. De maïs die even met wat feta en uitjes onder de grill is gezet brengt ons evenmin naar warmbloedige oorden. Als we eerlijk zijn, zijn eigenlijk de krokante frietjes van zoete aardappels nog het lekkerst van dit alles, que si!

We concluderen dat Supermercado met zijn Zuid-Amerikaanse kaart een welkome frisse nieuwkomer is in Rotterdam, maar dat er iets te gemakszuchtig wordt omgegaan met inrichting, bediening en eten. Iets meer amor, por favor.

Supermercado

Schiedamsevest 91

3012BG Rotterdam
Tel 010- 404 80 70
www.supermercadorotterdam.nl