Pop Ups restaurant

Restaurant gaat ondergronds

 

Geheimzinnigheid troef als we gaan eten bij het Pop Ups Restaurant: je moet je per e-mail aanmelden, ontvangt een wachtwoord en pas op de dag van het diner zelf krijg je de locatie te horen.

 

Mat en Camiel van Big Fish, de mannen achter het Pop Ups Restaurant, zullen een bijzondere plek in de stad omtoveren tot sfeervol underground restaurant.  NL10-collega Ellen schreef al over de trend van pop-up restaurants: tijdelijke restaurants die op telkens wisselende locaties opduiken. Een avontuurlijk concept, waar wij wel eens van wilden proeven.

We worden naar een oude machinefabriek diep in Zuid gestuurd, met een foto van een grote stalen deur als hint. De wind giert ons op deze verlaten plek om de oren. Een oude havenkraan staat fotogeniek te roesten op de kade. Na het wachtwoord gefluisterd te hebben mogen de gasten met fiets en al naar binnen. Het is een enorme industriële ruimte. Hier en daar zitten gaten in de muur. Rode draperieën en grote kandelaars zorgen voor sfeer en een beetje warmte. Achter grote plastic flappen zien we silhouetten van de koks die ons diner bereidden. Het wordt ‘een beetje oudhollands tafelen, zonder fratsen, maar met franje’, belooft de menukaart.

We krijgen prosecco en de hele avond wijn van het huis, en schuiven aan bij een stel uit Ridderkerk (dat is een van de bedoelingen van de avonden; je ontmoet nog eens iemand anders), en al snel wordt het ene na het andere betoverende hapje langsgebracht. Er is gedroogde oesterbouillon, gekonfijte peen met hibiscus, appelwasabischuim, een limoenmarshmellow, een visje in blik en een ‘serene tomaat’. Stuk voor stuk kleine handgemaakte kunstwerkjes waar veel werk in is gaan zitten. Grotere gerechten zijn er ook. Die worden op een schaal opgediend, zodat er vanzelf interactie ontstaat tussen de tafelgenoten. Uitschieters zijn de huisgerookte zalm en een heerlijk zachte sukade met augurkenrelish. De langzaam gegaarde entrecote is mals, maar aan de flauwe kant. Het vlees is in te grote stukken gesneden om met een dessertvorkje (het enige aanwezige bestek vanavond) te kunnen eten. Gevolg: taferelen van mensen die gegeneerd aan hun plak vlees kluiven, of de entrecote met twee vorkjes in stukken scheuren. Dat past niet helemaal in de chique ambiance. De desserts zijn bijna overvloedig, van chocoladetruffellollie tot speculaastaartje. Mat en Camiel schuiven nog aan voor een toelichting en praatje met hun gasten, de wijn vloeit en zo wordt het ongemerkt middernacht in een verlaten machinefabriek.

***************************************

Cijfer: 8
Sterren:
Eten: xxxx
Bediening: xxx
Sfeer: xxxxx
Prijs/kwaliteit: xxxx
Pop Ups Restaurant
Diner: 60 euro pp, inclusief wijn.
Voor nieuwe data zie:
RESERVEREN@BIGFISHEVENTS.NL
WWW.BIGFISHEVENTS.NL
POSTBUS 25023
3001 HA ROTTERDAM