Gamasot

Een Koreaans pareltje

 

Onze zoektocht naar bijzondere eettentjes gaat altijd door, en bracht ons dit keer weer naar de Pannekoekstraat. Eerder aten we daar al verrassend goed en goedkoop Bij Bao, een Chinees eethuisje. Iets verderop zit Gamasot, een Koreaans afhaalrestaurant. We zijn benieuwd of dit ook zo’n pareltje is.

foto: gamasot

Het interieur is zeer eenvoudig, op het Spartaanse af. Dat zegt bij dit soort kleine zaakjes niets nadeligs over het eten – integendeel, het is vaak zelfs een aanbeveling. In de snackbar-achtige ruimte staan een stuk of vijf tafeltjes, achter de toonbank werkt een Koreaans echtbaar hard om iedereen van eten te voorzien. Hij kookt, zij doet de bediening – voorzien van een roze schort met beertjes erop. De verlichting komt van tl-balken, er hangen wat Koreaanse posters ter decoratie. Als we binnenkomen zijn we de enige ‘hollandse’ gasten tussen de Aziaten. Leuk en nuttig zijn de voorlichtingsboekjes over de Koreaanse keuken op de toonbank. Want lang niet iedereen zal weten wat kimchi, bulgogi of bibimbap is. De menukaart is gelukkig ook van foto’s voorzien, dat maakt het bestellen nog eenvoudiger.

Als voorafje nemen we Man Du, gefrituurde Koreaanse dumplings. Die zijn gevuld met kool, ui en vlees. De meeste smaak komt van het sesamdipsausje. Erbij drinken we Koreaanse thee, die heeft een zachte, aardse smaak die ons erg bevalt.

Verder proeven we van de Bulgogi,een schotel van in traditionele saus gemarineerd rundvlees met diverse bijgerechten, en de Dosirak, een visschotel. De Dosirak wordt geserveerd in een mooi gelakt vakjesbord, waarbij ieder gerechtje zijn eigen compartiment heeft. Het bestaat uit stukjes verse rauwe zalm met sojasaus en wasabi, twee grote gefrituurde garnalen die niet echt bijzonder zijn, rijst en hetzelfde gemarineerde rundvlees als de Bulgogi. Dat is mals en heeft een spicy smaak door een combinatie van sesam, soja pepers en, gember en knoflook. De geroerbakte groenten zijn knapperig en vers. Samen met de eenvoudige taugésalade met sesamolie is dit de treffer van de avond. Het bekendste gerecht van de Koreaanse keuken, de kimchi, krijgen we apart geserveerd. Het is met rode pepers ingemaakte, gefermenteerde Chinese kool. Een ideaal hartig wintergerecht. Over de Kim Bap, Koreaanse sushi, zijn we minder te spreken. Hij is gemaakt met tonijn uit blik en is aan de taaie kant. Ook het dessert, een blikje rijstmelk, blijft na een slok staan. Die weeïge smaak is voor ons niet weggelegd. Afgezien daarvan voegen we Gamasot met veel plezier toe aan het lijstje met bijzondere zaakjes waar je waar voor je geld krijgt.

Cijfer: 7,5

Sterren:
Eten: xxxx
Bediening: xxxx
Sfeer: xx
Prijs/kwaliteit: xxxxx

Gamasot

Pannekoekstraat 103a
3011 LD Rotterdam
www.gamasot.nl
Tel: 010-2133048
Open: di t/m za 12:00-21:00