Iets te vieren?

 

Voor dit soort dingen kan ik altijd wel iets te verzinnen om te vieren. Dat je kat jarig is. Dat je bijna niet te laat je belastingaangifte hebt ingediend. Of, in dit geval: het mooie weer.

Dat moest gevierd worden, en wel op het terras van Hotel New York. In Rotterdam natuurlijk.

De halve kreeft die je op de foto ziet deed me denken aan een passage uit het boek My Uncle Oswald, van Roald Dahl:

“…and by the way, don’t you love it when you are able to draw the flesh of the claw out of the shell whole and pinky-red in one piece? There is some kind of tiny personal triumph in that.”

Dat gebeurde bij deze kreeft ook, en het gaf me inderdaad een triomfantelijk gevoel, als een klein huppeltje in mijn hoofd.

Een man naar mijn hart, die Roald Dahl. Als dertienjarige heb ik eens een hele zomervakantie met hem doorgebracht. Op de achterbank van mijn ouders’ Toyota Corolla werkte ik me in drie weken door zijn verzamelde werk heen, terwijl mijn ouders me af en toe probeerden te wijzen op de schoonheid van het Franse landschap. Dahl won het.

Groot was mijn vreugde dan ook toen ik laatst een kookboek vond met recepten uit huize Dahl. Naast een fantastische verhalenverteller was hij ook nog eens een enorme lekkerbek. Kortom: een held! Dat verdient een eigen artikeltje, dus meer hierover volgt zeer binnenkort.