Deli Bird

Nog meer lekkers op de Kaap

 

We gingen maar weer eens uit eten op Katendrecht. Na geslaagde bezoeken aan Kwiezien en De Jonge De Jong was nu hun buurman Deli Bird aan de beurt.

Eigenaar Wiland runde vroeger Nok Noi in het Kleiwegkwartier, maar verhuisde zijn Thaise eethuis naar Zuid. In het afhaalgedeelte vind je kleurige posters, kookboeken, kindertafeltjes en echte kwetterende deli birds. In het restaurant is het interieur is eenvoudig maar stoer. Aan de muur hangen enkele foto’s van het Thaise stadsleven.

Op de menukaart staat met vlammetjes aangegeven hoe pittig een gerecht is. De vele gerechten maken een keuze bijna onmogelijk. Gelukkig is de bestelling ‘doe maar wat voor vier personen’ hier geen probleem. En goed nieuws voor vegetariërs: bijna alle gerechten kunnen gemaakt worden in een vegavariant.

We trappen af met pittige viskoekjes. Ze zijn een klein beetje taai maar de smaak is goed, net als het zelfgemaakte dipsausje. Mijn tafelheer zweert bij de Tom kha soep van Deli Bird. Net als altijd is die romig van de kokos en friszuur van de tomaten. Bij het hoofdgerecht (een rode curry met citroenblad en garnalen, 1 vlammetje) nemen we een salade met gegrild rundvlees en munt (geen vlammetje maar stiekem toch pittig). De curry is aangenaam, de garnalen sappig. De salade is wat gewaagder door het grote aandeel lenteui, gehakte nootjes en geroosterde rijstkorrels. Al dat knapperige spul combineert goed met het zachte vlees.

Na het hoofdgerecht verdwijnt de bediening uit het zicht. Als je iets wilt bestellen of betalen moet je naar de bar/keuken lopen. Dat is in een informeel zaakje als dit geen groot bezwaar, maar je moet het wel even weten. Het lukt ons om nog een toetje te bestellen. De Thaise kokkin verontschuldigt zich voor de onrijpe mango, maar wij vinden het harde fruit wel lekker bij de mierzoete groene kleefrijst. De rekening is vriendelijk. Die Kapenezen boffen maar met drie toffe restaurants vlak bij elkaar.

 

Deli Bird Delistraat 46c
010-4855288 (restaurant), 010-4854004 (afhalen)
www.delibird.nl
info@delibird.nl
Open ma-vr 12.00-14.00, di-zo 17.00-22.00