restaurants

Geluk langs de snelweg

25 September 2018 Lot

Het was me het Pollepeljaartje wel. Een jaar vol gerechten die ontroerden en ons oeh’s en ah’s ontlokten. Sauzen waardoor we de chef ten huwelijk wilden vragen, of beenmerg waarvoor je wel naar Maassluis zou […]

recepten

Hoe pocheer je een ei?

19 September 2018 Lot

Veel mensen vinden eieren pocheren nog steeds een lastig, zo niet onmogelijk karwei. Met deze tips moet het lukken. Wanhoop niet: oefening baart kunst.  

eetwinkelen

Een theecollectie die zijn weerga niet kent

9 July 2018 Lot

Als je even niet meer bij Theemaas bent geweest, vergeet je bijna hoe lekker het er ruikt. In de koffie- en thee specialiteitenwinkel komt de geur van yunnan, jasmijn en earl grey je tegemoet, vermengd […]

leesvoer

De rijke geschiedenis van HNY

9 July 2018 Lot

In Museum Rotterdam is tot 1 november 2018 een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van Hotel New York. Die gaat over de periode van de landverhuizers, maar ook over het gedurfde project van Hans Loos, […]

restaurants

Recensie Hotel New York

9 July 2018 Lot

Vijfentwintig jaar geleden opende Hotel New York. Het was het startschot voor de wederopleving van de Kop van Zuid. Waar anders kon je zowel sashimi als seitan eten, of met een cappuccino The New Yorker […]

leesvoer

Hoe komt een restaurantrecensie tot stand?

13 May 2018 Lot

Niet iedereen weet hoe de recensenten van de Gouden Pollepel van de verschillende regio-edities van het AD te werk gaan. Om misverstanden te voorkomen geef ik hier een overzicht van mijn werkwijze. Mocht je nog […]

leesvoer

Zo maak je échte bolognese

25 March 2018 Lot

Hevig ontdaan waren ze bij Burro e Salvia toen een klant een slechte review gaf voor hun pasta bolognese. En dat terwijl ze naar oma’s recept koken. Maar in Nederland begrijpt niet iedereen dat. Hoog […]

foto: Langoest
restaurants

Recensie Langoest

25 February 2018 Lot

Vis zit in de lift. In korte tijd kreeg Rotterdam er een aantal visrestaurants bij, zoals Vis aan de Dijk, The Fish Market  en The Walking Fish (allen hier eerder besproken). Ook nieuw is Langoest […]

eetwinkelen

Lapse delicatessen

14 February 2018 Lot

Op zich was het een ‘gewone’ wintersportvakantie, ons verblijf in het Finse dorpje Sirrka vlak boven de poolcirkel, nu alweer 2 jaar geleden. Uiteraard hield ik ook mijn ogen (en mond) open voor lokale culinaire […]

recepten

Eettrend: de pokebowl

13 February 2018 Lot

Misschien heb je er al van gehoord: de nieuwe eettrend is de Poke bowl. Het is een uit Amerika overgewaaide eettrend, die niks met pokemon te maken heeft. Poke (spreek uit: pookéé) is een soort […]