Frisse witte bonensalade voor last-minute picknicks

Recept voor 4 – 6 personen

1 blik witte bonen (500 g)
1 blikje groene olijven met citroen (Merza)
30 g rozijnen
1 kleine rode ui, in dunne ringen
Handvol platte peterselie, fijngehakt
1 pakje halloumi-kaas
1 el granaatappelsiroop
1 tl sumak
olijfolie
sap van 1 citroen
peper & zout naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Een snelle en makkelijke salade. Perfect voor lastminute zomerfeestjes en ook goed in grote hoeveelheden van te voren te maken. De granaatappelsiroop en sumak geven de salade een verrassende fris-zure smaak. Mocht je die niet kunnen vinden in je (Turkse) supermarkt, dan is de salade alleen met citroensap en olijfolie ook nog steeds lekker. De halloumi is lastiger te vervangen, maar je kunt variëren met bijvoorbeeld feta, walnoten of in stukjes gesneden gebakken merguezworstjes.

Snij de halloumi in plakken van 1 cm dik. Snij de plakjes vervolgens in bokjes van 1 bij 1 cm. Grill de blokjes halloumi in een hete pan zonder olie, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en zet apart. Laat de bonen uitlekken, spoel ze af en voeg ze in een ruime kom samen met de andere ingrediënten. Meng de halloumi er op het laatst door. Zout en peper naar smaak toevoegen.