Midzomernachtdiner met de buren

foto: Debbie van Polanen

 

foto: Debbie van Polanen
foto: Debbie van Polanen

Op bijna de langste dag van het jaar verscheen er in het park achter ons huis een lange sliert tafels. Twee buurvrouwen hadden het prachtige idee opgevat om samen met de buren (en de buren van die buren) de komst van de zomer en toch vooral ook het leven te vieren. En hoe kan dat beter dan samen eten?

In Rotterdam kun je via Opzoomeren terras- of dinerspullen aanvragen als je iets organiseert met je buren. Het is een eenvoudige maar zeer effectieve manier om mensen in een wijk of straat met elkaar in contact te brengen, en zo het leefklimaat te verbeteren. We maakten er al eens eerder gebruik van bij de Taart Met De Buren, en ook nu kwam de keet met biertafels, stoelen en gekleurde lichtjes goed van pas.

Bijna tachtig buren deden mee, en die brachten ook nog eens een stuk of tachtig kinderen mee. Iedereen dekte een stukje van de lange tafel en zette een onvoorstelbare hoeveelheid lekkers op tafel.

Er werd geproefd, gepraat, gedeeld, opgeschept en gesmuld. Een korte wandeling (met proeven natuurlijk) langs de kleurrijk gedekte tafels leverde een fraaie oogst op.

citroenrisotto
Recept citroenrisotto

Er was quiche, tiramisu, kippenbout, tabouleh, ravioli met aardappelvulling, geroosterde radicchio, pastasalade met zalm en sinaasappel, haring-bietensalade, nog iets met bietjes, citroenrisotto, thaise vishapjes, aardappelsalade, käsespätzle, gnocchi, gehaktballetjes, lasagna, stokbrood met kruidenboter, melanzane alla parmigiana, tomatensalade, cakejes en watermeloen met feta.

 

 

 

Als toetje roosterden de kinderen marshmallows boven de vuurkorf of een van de meegebrachte barbeques. Toen er ook nog een ijscowagen verscheen kon de avond voor de kinderen helemaal niet meer stuk. En de volwassenen? Die konden, dankzij de fantastische wijnproeverij van een van de buurmannen, ook niet klagen. Wat een heerlijke avond. Volgend jaar weer!

midzomernacht foto lot