Ravioli, linksom of rechtsom

 

Als je een raviolivorm krijgt voor je verjaardag moet je daar iets mee. Ravioli maken bij voorkeur. Dat weten die uitgekookte mannen die bij mij in huis rondlopen ook en daarom gaven ze me er een.
Er volgde een pastasessie die zijn weerga niet kende. Bloem stoof in het rond, de deegroller deed zijn ding, onschuldige doperwtjes werden bruut geprakt, kindervingers ontsnapten ternauwernood aan de pastamachine. Best een werkje, maar daarna hadden we ook wat. Dacht ik.

Het maken van de ravioli ging ongeveer zo:

Dik anderhalf uur later konden we smullen van echt heel erg lekkere ravioli. Het is even een klus, maar de moeite waard. Want er gaat niets boven zelfgemaakte pasta. Of toch wel…?

Toch wel. Want terwijl ik stond te kneden, rollen, draaien en vullen was op het Deliplein een nieuwe eetwinkel geopend. Bij Burro e Salvia verkopen Valentina en Job hun zelfgemaakte pasta en andere Italiaanse delicatessen. Ook ravioli. En tegen hun prachtige pastamachine uit de jaren zeventig en handgeknoopte-theedoeken-als-mutsje kan ik niet op.

Nee, deze kok is wel goed, maar niet gek. En bovendien een beetje lui. Zelf maken is leuk, maar zelf afhalen bij mensen die het héél goed kunnen ook.

 

Burro e Salvia
Delistraat 16
3072 ZK Rotterdam
www.burroesalvia.nl
Facebook