Mooiweervarkens

foto: Lot Piscaer

Na het pinksterweekeinde zat er opvallend weinig eten in de groene kliko. Die afvalbak staat naast het Varkenshuis. Buren doen er hun groenteafval in, wat vervolgens door de buurtboeren aan Arie en Japie gevoederd wordt. Normaliter puilt de kliko uit van de schillen, oud brood, klokhuizen, bruine bananen en kliekjes pastasalade. Nu schraapten we met moeite een maaltje bij elkaar en spraken we ook de voorraad droogvoer aan.

foto: Lot PiscaerHet zal een combinatie geweest zijn van een lang weekend, een dichte Chinese toko (een van de hofleveranciers van eten voor Arie en Japie) en het slechte weer. Tijdens die regenachtige neplentedagen kwamen de mensen maar mondjesmaat langs bij de varkens.

Ook op Arie en Japie had het weer invloed. Zolang het regende zaten de heren lamlendig in hun hok. De watjes. Je zou denken dat ze juist dan heel de dag los gaan in de modder (en modderig was het!), maar nee. Verveeld keken ze vanuit hun kot naar buiten. Af en toe klonk er een brom of chagerijnige knor: ‘Flutlente’. Het zijn net mensen.