recepten

Doe net alsof het lente is

27 March 2013 Lot

Salade  met doperwten, gegrilde courgette en mozzarella *met groenten uit het Bio Aan Huispakket van bioboerin Shaula   Ingrediënten Een flinke hand vol verse doperwten 2 courgettes 1 bol buffelmozzarella paar blaadjes basilicum citroensap olijfolie […]

No Picture
leesvoer

Mossellunch: À la recherche des moules perdues

24 March 2013 Lot

Naar aanleiding van de film L’amour des moules kookte de brigade van Sergio Hermans Oud Sluis een op de film geïnspireerde mossellunch tijdens het Food Film Festival. Hoewel het eten heerlijk was, ben ik nog […]

No Picture
leesvoer

Above the Heart

23 March 2013 Lot

Dat was even slikken. De documentaire Above the Heart op het Food Film Festival hakte er bij het begin al flink in. Natuurlijk, als je naar een film gaat kijken over een slachthuis ben je […]

No Picture
leesvoer

Nordic Food Lab seminar op het FFF

23 March 2013 Lot

  De Scandinavische keuken is trendsettend in culiland. Toonaangevende restaurants uit het hoge noorden zijn de culi-glossies niet uit te slaan. Denk daarbij aan restaurants als Fäviken met zijn ruige Noord-Zweedse keuken en het Deense Noma met […]

No Picture
leesvoer

Patatje paard

22 March 2013 Lot

Er is een hoop gedoe rondom paardenvlees, maar voor elke Brabander die graag een frietje stoofvlees eet kan dit geen schokkend nieuws zijn. Een beetje goede stoofvlees voor bij de patat is van paardenvlees gemaakt, […]

No Picture
leesvoer

Het grote Kikkoman-offensief

8 March 2013 Lot

Laatst kreeg ik een uitnodiging om, samen met een aantal andere foodbloggers, sushi te komen maken en eten in het Okura Hotel. De lunch werd georganiseerd door Kikkoman, je weet wel, die flesjes Japanse sojasaus […]

No Picture
leesvoer

Goodfellas, good food

7 March 2013 Lot

In Goodfellas, een film van Martin Scorsese uit 1990, is naast het maffiageweld ook een grote rol weggelegd voor eten. Dat komt door Catherine Scorsese, de moeder van Martin. Ze kookte vaak op de set […]