Doe net alsof het lente is

Salade  met doperwten, gegrilde courgette en mozzarella

*met groenten uit het Bio Aan Huispakket van bioboerin Shaula

 

Ingrediënten
Een flinke hand vol verse doperwten
2 courgettes
1 bol buffelmozzarella
paar blaadjes basilicum
citroensap
olijfolie
peper en zout

Snij de courgette in de lengte in plakken van ongeveer 5 mm. Bestrooi ze met wat zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de plakken enkele minuten onder de gril totdat ze licht beginnen te kleuren, keer om en herhaal voor de andere kant. Blancheer de doperwtjes een paar minuten. Doe de courgette, doperwtjes, de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en mozzarella in een schaal. Maak een dressing van citroensap en olijfolie, zout en peper.

Serveer of eet rechtstreeks uit de schaal. Ga achter het raam in de zon zitten. Kijk niet naar buiten en maak jezelf wijs dat je in Italië bent.