Blogtip: snackchinezen

 

Bogue in aktie

Vandaag kwam ik iets tofs tegen op  mijn dagelijkse procrastinatiemoment op internet: Bogue. Een club frisse Rotterdammers die reportages maken over het echte leven in de stad. Over alles waarvan ze zich afvragen: Hoe zit dat? Vooral de filmpjes zijn goed, doorspekt met hilarische animaties. De geschreven artikelen kunnen nog wel een eindredacteur gebruiken.

Een van de gefilmde reportages gaat over de Hollandse snackbar, en hoe die langzaam overgenomen wordt door Chinezen. Iets waar ik me, als stiekeme frituurfanaat soms wel een beetje zorgen over maak. Maar is hoe erg is het eigenlijk? Sterreporter Malique (die staat binnenkort voor een veel groter publiek, dat weet ik zeker) bestelde hier en daar wat patatjes en vroeg snackbarhouders in de stad (NL en Chinees) het hemd van het lijf.
Kijk hier de reportage, hij is leuk!