Soep van anderhalve aardpeer

De aardperenoogst van mijn dakterrastuin was afgelopen winter niet echt om over naar huis te schrijven: niet meer dan vier miezerige knollen kwamen er tevoorschijn uit de plantenbak. Lang niet genoeg voor aardperensoep, leek me. Die moest ergens mee gecombineerd worden. Prei is een mooie toevoeging en vult de soeppan lekker op. Zoals bijna elke soep is deze ook weer erg makkelijk om te maken, maar door de ongebruikelijke smaak van aardpeer maak je toch culinair indruk bij je gasten.

Ingrediënten:
2 stengels prei
2 tenen knoflook
4 aardperen
1 liter groentebouillon
half bekertje creme fraiche
boter of olijfolie
peper & zout
om af te maken: truffelolie of een schep (rucola)pesto
 
 

Snij de prei in ringen. Schil de aardperen en snij ze in stukjes. Knoflook persen of in stukjes snijden. Fruit de groenten aan in de boter of olie. Peper en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens groentebouillon erbij (blokjes mag best hoor!), en alles nog minstens een half uur laten pruttelen. Voor een gladde soep zet je de staafmixer er in, voor de rustieke look laat je alles lekker zo.
Afmaken met creme fraiche, truffelolie of pesto naar smaak.