Restaurant Savage stopt

Stopt per 23 juli, verder als visrestaurant

Naar maar waar: Restaurant Savage op de Schiedamse Vest sluit op 23 juli zijn deuren. Na de zomer gaat eigenaar Xander Rodrigues op dezelfde locatie verder met een nieuw concept: visrestaurant The Walk’In Fish.

Savage was nog geen jaar open, maar was veelbelovend. Sinds de opening in september 2016 kreeg de zaak diverse juichende recensies. Volkskrantrecensent Mac van Dinther beloonde Savage onlangs nog met een 9+ (“Een uitzonderlijk hoog punt, volgens Van Dinther). In de Gouden Pollepel staat Savage momenteel op een tweede plaats met een 8,3. Ondanks de positieve recensies en reacties – er werd al gehint naar een Michelinster – is in overleg met de investeerder besloten om te stoppen. Tot en met 23 juli serveert Savage een afscheidsmenu.

FB bericht savage

“In de huidige vorm lukt het niet om het restaurant voldoende rendabel te maken,” aldus een aangeslagen Rodrigues. “De zomerperiode is altijd rustig, dat weet je. Maar voor ons begon die in mei en juni al. Ineens werd het veel rustiger, terwijl we daarvoor avond aan avond vol zaten. Dat was heel vreemd, ik heb er ook geen verklaring voor. En ja, dan ga je toch heel anders die stille zomermaanden in.”

Als mogelijke verklaring denkt Rodrigues dat de grootte van de zaak niet goed paste bij de werkwijze van de keuken. “Die is erg arbeidsintensief en komt beter tot zijn recht in een kleinere, intieme zaak.” Chef James Maros en sous chef Rijk Juten bezinnen zich nu op hun toekomstplannen. Ze blijven in ieder geval niet bij The Walk’In Fish. Mogelijk beginnen ze elders in Rotterdam een eigen restaurant.

Over het nieuwe concept vertelt Rodrigues: “The Walk’In Fish wordt een toegankelijker restaurant in het middensegment, met duurzame vis. We denken dat dat beter werkt op deze locatie.”