Recensie De Watertuin

Alles is voor Bassie

De Watertuin is de overtreffende trap van de all you can eat. Niet alleen kun je zoveel spareribs, gegrilde zalm en pizza opscheppen als je wilt, ook uit de tap stroomt onbeperkt wijn, bier en fris. Hier betaal je vooraf en per uur. Dat heet hier inchecken.

Inmiddels zijn er vijf vestigingen van de Watertuin, in onze regio kun je in Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Spijkenisse scheppen tot je een ton weegt. Wij gingen naar die in Spijkenisse: die is wat ongebruikelijk gelegen boven een aantal woonwinkels op de meubelboulevard. Eenmaal binnen merk je daar weinig van, behalve wanneer je een tafeltje bij het raam hebt. Dan geniet je bijvoorbeeld van uitzicht op de Sani-Dump (Complete toiletset 62% korting!).

Kikkerbilletjes
Kikkerbilletjes

Kikkerbilletjes
Veel tijd om naar buiten te kijken heb je trouwens niet, want o, o, wat is er veel! We krijgen eerst een korte rondleiding. De zelftap (ook voor de wijn), de koude kant met desserts, salades en sushi. Dan de warme hap, waar wokgroenten, frikandellen en kikkerbilletjes eendrachtig naast elkaar liggen. Klap op de vuurpijl is de grill counter voor vlees en vis. Voor luxepoezen is er zelfs kreeft.

interieur plafondHet interieur is op het eerste gezicht best mooi. Temidden van een gracht met koikarpers ligt een verhoogd zitgedeelte, waar sfeervolle lampjes en een afdak het zicht op het bouwmarktplafond ontnemen. De achtergrondmuziek is aangenaam, we horen zelfs Nick Drake voorbijkomen. Dat was een gevoelige singersongwriter uit de jaren zeventig die zich nu ongetwijfeld omdraait in zijn graf. Het is er trouwens best koud (de sjaal blijft om).

Frikandelsushi
Waar te beginnen? Bij de sushicorner natuurlijk! Beginnend met een lepeltje droge rivierkreeftjes stellen we een plateau fruits de mer samen. Een grote schaal gamba’s en oesters staat te pronken, naast een grote tafel vol sushi in alle kleuren van de regenboog. Nigiri, maki en allerlei mickeymouse-sushi’s met kunstzinnige streepjes saus. En…tromgeroffel… : de frikandelsushi! Speciaal. Mét curry en uitjes (zie grote foto).

fruits de merDiepvries
Nog even een tussenstop bij de kreeft. Die krijgt een dotje gele saus en verdwijnt onder de lopende grillband. Aan de andere kant wachten we onze rode vriend op. Ondertussen proberen we een praatje te maken met de kok. Die heeft daar niet veel zin in. Ook de kok die zorg draagt voor de sectie ‘dumplings tot en met kaassouffle’s’ is weinig spraakzaam. Zwijgend kiept hij nog een zak diepvries-pekingeend in het vet. Van de kreeft blijft niet veel meer over dan een klein hapje droog vlees.

Te sterven voor een all you can eat, dat moet toch wel het allerdroevigste lot zijn van een dier.

rib eyeZwemmen
Bij de grill counter staan we een kwartier in de rij. Tijdens het wachten op de rib-eye vermaakt de grillmaster ons met af en toe een knipoog en grapje, voor zover we dat kunnen zien door de rookwalmen. Daarnaast zwemmen coquilles, zalm en sliptong in hun eigen ontdooivocht terwijl ze wachten op de grillplaat. Erg fris lijkt ons dat niet. Zo blijkt die Sani-Dump toch ineens een heel toepasselijke buurman.
Er zijn ook nog twee soorten frites: dikke, semi-authentieke melige en dunne aardappelfantasietjes. Die laatsten hebben met patat weinig te maken, maar zijn wel favoriet bij de kinderen. Ze eten er drie en rennen dan naar het speelparadijs.

Maagdelijk
Tot slot mogen we met zijn allen aan het glucosestroop-infuus van de chocoladefontein en toebehoren. De kaasvitrine blijft maagdelijk onaangeroerd.

Bij de uitcheckbalie, waar we vriendelijk worden uitgezwaaid, staan verschillende potten snoep. De kids mogen nog iets uitzoeken. Ach, dat kan er ook nog wel bij na de marshmellowspiezen, minismarties, churros en baklava. Voor de volwassenen zijn er pepermuntjes. Mag daar misschien een pot Rennies bij?

 

De Watertuin – Spijkenisse
Lucebertstraat 28 (Woonboulevard Spijkenisse)
3202 SW Spijkenisse
www.watertuin.nu

 

Niemand eet hier kaas.
Niemand eet hier kaas.