Recensie Werelds aan het Strand

 

RESTAURANTBESPREKING Werelds aan het strand – Ouddorp
Publicatiedatum AD/Rotterdams Dagblad: 7-10-2015

In alles vijftig tinten grijs

Op een zonnige dag stappen we in de auto naar Ouddorp. Een hapje eten aan het strand, nu kan het nog. Dat doen we bij Werelds aan het Strand, een beachclub met bijbehorende vakantievilla’s aan het Grevelingenmeer. We zijn gelokt door de wervende tekst op de website van Werelds: ‘Geniet het hele jaar door in een unieke setting van betaalbare luxe terwijl u zich in Ibiza, St. Tropez of Miami waant.’ 

In ons tijdelijke Ibiza nestelen we ons op het door glazen wanden omzoomde terras. Behalve de enorme afmetingen van de zaak – we tellen binnen twee eetzalen, een prijswinnende designbar en nog een loungeterras – valt ons buiten nog iets op: alles is grijs. De gevel, de stoelen, de banken, de tafels, de kussens, en de omliggende villa’s uit het vakantieparkje – ze zijn allen gestyled in stemmig zandkleurig grijs. Nu zouden we een grapje kunnen maken over het publiek dat ook grijs is, maar die vlag gaat niet op. Het publiek is gevarieerd in leeftijd, in de categorie ‘duurdere dagjesmens’. Veel wollen truien met overhemden, donzen bodywarmers, goedgekapte hoofden en prijzige zonnebrillen. Dat zal het St. Tropez gehalte van Werelds zijn.

Grap

Door de bediening wanen we ons echter al snel in Fawlty Towers. Alle obers (aardig, dat wel) vergissen zich voortdurend in de tafelnummers. Vanwege de felle zon staat een andere ober tijdens het bestellen met zijn rug naar de gasten omdat hij anders het scherm van zijn handheld apparaatje niet kan lezen. Als er later ook nog verdwaalde stukjes kip in de vegetarische salade met geitenkaas liggen, is de grap compleet.

Dat lachen vergaat ons meteen als we de caesarsalade proeven. De romaine sla en dressing zijn keurig, maar daarbovenop ligt een berg dungesneden roodgekruide kipfantasie die in een shoarmatent in Lloret de Mar niet zou misstaan. Het duurt even voor we de teleurstelling hebben weggespoeld met een glas witte wijn (Grüner Veltliner, 7,40 per glas). Die wordt te koud geserveerd, waardoor de smaak in het begin vlak en waterig is.

Zweterige kaas

IMG_9306Er is op de kaart geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten, je kunt naar believen kleine gerechtjes bestellen. Wij wagen het er op met een truffelrisotto en een gebakken zeetong. De risotto is – hoe zeg je dat netjes- flut. Doorgekookte en smakeloze rijstepap met een berg rucola. De parmezaan ontbreekt. Als die wel arriveert, hebben we spijt dat we erom hebben gevraagd. Het ziet eruit alsof de kaas met ferme hand op het bord is gesmeten. De kaas is zweterig en van een plastickwaliteit waar Tupperware nog jaloers op zou zijn.

IMG_9302Het kan dus wel

Maar dan voltrekt zich een klein wonder. De vis is heerlijk! Een perfect gebakken zeetong. Klein van stuk maar zo stond het ook op de kaart. Als garnering een stukje citroen en wat verse peterselie. Het kan dus wel.

Het nagerecht brengt ons weer met beide benen op het grijze zand. Een brownie met waterige, harde aardbeien en een kartonnen fabrieksappeltaart doen ons verlangen naar het einde van deze mini-vakantie. Nog even genieten we van het prachtige uitzicht op het Grevelingenmeer. Het geluid van de watervogels denken we er even bij, want die worden overstemd door de loungy muziek die door de boxen schalt. Toch nog een beetje Ibiza.

Praktisch
Wereld aan het Strand
De Punt 1
3253 ML Ouddorp
+31 187 745 020
www.werelds.nl/strand

Open: zondag t/m donderdag 8:00- 00:00 uur, Vrijdag en Zaterdag: 08:00 – 02:00 uur
Prijzen:  kleine gerechten 5,50 – 22,80 nagerechten 3,80 -10,50. Wijnen 19,80 -300,-
Afgerekend: € 82,30
Bijzonderheden: geen gratis kraanwater, gratis parkeren, aanlegsteiger