Recensie Werelds aan het Strand

 

RESTAURANTBESPREKING Werelds aan het strand – Ouddorp
Publicatiedatum AD/Rotterdams Dagblad: 7-10-2015

In alles vijftig tinten grijs

Op een zonnige dag stappen we in de auto naar Ouddorp. Een hapje eten aan het strand, nu kan het nog. Dat doen we bij Werelds aan het Strand, een beachclub met bijbehorende vakantievilla’s aan het Grevelingenmeer. We zijn gelokt door de wervende tekst op de website van Werelds: ‘Geniet het hele jaar door in een unieke setting van betaalbare luxe terwijl u zich in Ibiza, St. Tropez of Miami waant.’ 

In ons tijdelijke Ibiza nestelen we ons op het door glazen wanden omzoomde terras. Behalve de enorme afmetingen van de zaak – we tellen binnen twee eetzalen, een prijswinnende designbar en nog een loungeterras – valt ons buiten nog iets op: alles is grijs. De gevel, de stoelen, de banken, de tafels, de kussens, en de omliggende villa’s uit het vakantieparkje – ze zijn allen gestyled in stemmig zandkleurig grijs. Nu zouden we een grapje kunnen maken over het publiek dat ook grijs is, maar die vlag gaat niet op. Het publiek is gevarieerd in leeftijd, in de categorie ‘duurdere dagjesmens’. Veel wollen truien met overhemden, donzen bodywarmers, goedgekapte hoofden en prijzige zonnebrillen. Dat zal het St. Tropez gehalte van Werelds zijn.

Grap

Door de bediening wanen we ons echter al snel in Fawlty Towers. Alle obers (aardig, dat wel) vergissen zich voortdurend in de tafelnummers. Vanwege de felle zon staat een andere ober tijdens het bestellen met zijn rug naar de gasten omdat hij anders het scherm van zijn handheld apparaatje niet kan lezen. Als er later ook nog verdwaalde stukjes kip in de vegetarische salade met geitenkaas liggen, is de grap compleet.

Dat lachen vergaat ons meteen als we de caesarsalade proeven. De romaine sla en dressing zijn keurig, maar daarbovenop ligt een berg dungesneden roodgekruide kipfantasie die in een shoarmatent in Lloret de Mar niet zou misstaan. Het duurt even voor we de teleurstelling hebben weggespoeld met een glas witte wijn (Grüner Veltliner, 7,40 per glas). Die wordt te koud geserveerd, waardoor de smaak in het begin vlak en waterig is.

Zweterige kaas

IMG_9306Er is op de kaart geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten, je kunt naar believen kleine gerechtjes bestellen. Wij wagen het er op met een truffelrisotto en een gebakken zeetong. De risotto is – hoe zeg je dat netjes- flut. Doorgekookte en smakeloze rijstepap met een berg rucola. De parmezaan ontbreekt. Als die wel arriveert, hebben we spijt dat we erom hebben gevraagd. Het ziet eruit alsof de kaas met ferme hand op het bord is gesmeten. De kaas is zweterig en van een plastickwaliteit waar Tupperware nog jaloers op zou zijn.

IMG_9302Het kan dus wel

Maar dan voltrekt zich een klein wonder. De vis is heerlijk! Een perfect gebakken zeetong. Klein van stuk maar zo stond het ook op de kaart. Als garnering een stukje citroen en wat verse peterselie. Het kan dus wel.

Het nagerecht brengt ons weer met beide benen op het grijze zand. Een brownie met waterige, harde aardbeien en een kartonnen fabrieksappeltaart doen ons verlangen naar het einde van deze mini-vakantie. Nog even genieten we van het prachtige uitzicht op het Grevelingenmeer. Het geluid van de watervogels denken we er even bij, want die worden overstemd door de loungy muziek die door de boxen schalt. Toch nog een beetje Ibiza.

Praktisch
Wereld aan het Strand
De Punt 1
3253 ML Ouddorp
+31 187 745 020
www.werelds.nl/strand

Open: zondag t/m donderdag 8:00- 00:00 uur, Vrijdag en Zaterdag: 08:00 – 02:00 uur
Prijzen:  kleine gerechten 5,50 – 22,80 nagerechten 3,80 -10,50. Wijnen 19,80 -300,-
Afgerekend: € 82,30
Bijzonderheden: geen gratis kraanwater, gratis parkeren, aanlegsteiger

 

 

 

1 Comment

  1. De eigenaresse Miranda Ouwerkerk was vroeger een hele goede vriendin van mij. We hebben samen het SVH (Stichting Vakschool Horeca) gedaan. Miranda was echt een horeca tijger. Met veel liefde voor het vak. We hebben in mooie zaken gewerkt de Old Dutch en langere tijd in de Le Coq D’or dé zaak van Rotterdam. Wij zijn nog van de oude stempel. We werden echt opgeleid tot gastvrouw. Dat zie je natuurlijk nog maar weinig. Goed opgeleid restaurant personeel is moeilijk te vinden. De liefde voor het vak speelt ook mee uiteraard. Ik ben na het SVH met veel omloop communicatie wetenschap gaan studeren aan de UVA. Miranda is door gegaan in het horeca vak. Altijd met enorm veel passie. Toen ik begreep dat ze deze zaak (WAHS)gingen opzetten was ik oprecht trots. Wow dat hebben ze toch maar mooi geflikt. Toen ik deze recessie las dacht ik hoe kapot ze hier van zouden zijn. Ze hebben zo hard gewerkt. Is het niet zo dat een opstartend bedrijf de tijd nodig om te groeien, om goed (en solide) personeel te zoeken (wat niet meevalt, en zich gaande het proces te verbeter en te leren. Die kans moeten ze krijgen…

    Met vriendelijke groet, Lilian Melker

Comments are closed.