Gezond eten, kinderen en humor – een zeldzame combinatie

Voor veel ouders blijft het tobben: de combinatie gezond eten en kinderen. Dit filmpje en deze grappige column kwam ik tegen en wilde ik jullie niet onthouden. Dat relativeert het geploeter weer een beetje.

En áls je dan kinderen hebt die braaf en bewust met hun eten omgaan, is het ook weer niet goed. Lees deze hilarische column uit The Guardian maar eens.

Telkens als ik weer eens met twee weigerende jongens aan tafel zit (Spinazie? Nee. Boontjes? Nnnh. Asperges? Ieuw!), denk ik aan mezelf, als kind. Ik lustte niks dat groen of rood was. En geen ananas. Mijn moeder bleef gewoon koken wat ze lekker vond en inmiddels ben ik weer op het rechte culinaire pad.

Dus lieve ouders: doe je best, maar relax. Maak je geen zorgen. Het komt goed. Heus.