Beat Burger

Een dosis anti-glamour voor de Meent

Aan de Meent wordt volop gesloopt en gebouwd voor het nieuwe Stadskantoor. De leegstaande winkelruimtes worden tijdelijk (in ieder geval tot maart 2011) gevuld door Roodkapje, een platform voor kunstenaars. Zij maken hier Rottterdam (met drie t’s), een soort culturele supermarkt. Bij een supermarkt hoort ook eten, dat is er in de vorm van  slowfastfoodrestaurant Beat Burger. Alles is hier tijdelijk, wat goed te proeven is in sfeer en inrichting.

Om een beeld te geven van het interieur: denk aan het huis van je oma, maar dan op een hippe industriële manier. Er is een huilend zigeuner jongetje, een bos chrysanten in een spuuglelijke vaas, er hangen oudroze lampenkappen en er is zelfs een watervalschilderijlamp. Die staat nu even uit, want het geklater overstemde de knusse Billie Holiday liedjes die er gedraaid worden. Het publiek bestaat uit studenten en jonge kunstzinnige types uit binnen- en buitenland. De sfeer is gemoedelijk en relaxed.

Terwijl buiten Meentmeisjes langsschrijden op hun gladiator heels, checkt binnen een studente haar facebookpagina en nippen drie Spaanse toeristen van een Hertog Jan biertje en biologische wijn.

Na lang twijfelen – grappig dat er meer vego-opties zijn dan vleesvarianten: gaan we voor de geitenkaasburger of die met bulgur? – bestellen we bij de open keuken. Het worden de vegetarische noten-bulgurburger met honing-yoghurt mayo, basilicum, tomaat en komkommer voor mijn tafeldame, en de chili mayo juicy burger (van scharrelvlees) met tomaat, gegrilde aubergine, sla, brie. Je kunt kiezen voor alleen de burger (v.a. €5,-), of een hele maaltijd met couscous en gebakken aardappeltjes (v.a. € 9,-)

De notenburger mag wel wat spicier, alle beschikbare sauzen (grote flessen Remia, niet echt eco…) gaan er op voor extra smaak. De vleesburger is supersappig, zoals beloofd. Ook het beleg is goed. De zachte brie en aubergine overheersen wel een beetje. De couscoussalade is een koude variant van de notenbulgurburger. Echt jammer zijn de aardappelpartjes. Veel en veels te droog.

Beat Burger is alles wat de huidige trend op de Meent niet is: duurzaam, vriendelijk, gezellig en betaalbaar. En dat is zo verfrissend dat we de kleine culinaire missers met liefde op de koop toe nemen.

Beat Burger
(in Roodkapje ROTTTERDAM)
Meent 119-133
Open: Donderdag – Zondag
www.roodkapje.org/present/
Cijfer: 8