Gezonde traktatie: watermeloenpizza

Help! De schooltraktatie! En een zakje chips mag niet… Wat nu? Als je de bananendolfijn, de ninja-appels en het ontbijtkoekiemonster al gehad hebt en je geen rozijnendoosje meer kan zien, laat je je kind gewoon pizza’s trakteren. 

Watermeloenpizza dan. Heel gezond, heel tof. Het moment dat je kind ‘s ochtends het schoolplein op loopt met een stapel pizzadozen in zijn armen is het sjouwen met die enorme watermeloen meer dan waard.

Regel bij je plaatselijke pizzeria wat pizzadozen. Beleg de schijven watermeloen met fruit en voilà.

Benodigdheden voor 30 traktaties

  • 1 flinke, langwerpige watermeloen. Een halve kan misschien ook: je moet uit het middenstuk 5 dikke plakken van 2 cm kunnen snijden.
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 mango, in blokjes
  • doosje bosbessen

en verder:

  • 5 pizzadozen
  • bakpapier
  • groot mes

Bereiding

Beleg de bodem van de pizzadozen met bakpapier (tegen het lekken). Snij 5 schijven van ongeveer 2 cm dik van de meloen. Dit gaat het best met een groot mes. Ik deed het buiten en op een groot dienblad, want het sap stroomt rijkelijk.

Verdeel elke schijf in zes parten (de meloen zelf heeft al een partjespatroon). Leg de zes parten in een pizzadoos, en beleg met de komkommer, mango en bessen.  Ander fruit kan ook, felle kleuren en veel contrast werken het best. Amandel of kokosschaafsel zou het goed doen als geraspte kaas.