Recept tarte tatin van ui

Zomerse uientaart

Een perfecte zomeravond maaltijd. Deze zachtzoete hartige taart is makkelijk om te maken, snel klaar en niet duur. 
Bijgerecht voor 4 personen
Duur: ca 30 minuten

Nodig:

6 middelgrote uien
1 flinke el boter
1 el honing
1 el verse tijmblaadjes
5 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Voor het sausje:
2 el mayonnaise
5 el yoghurt
fijngehakte dragon
kneepje citroensap

Voor dit gerecht is een koekenpan die ook in de oven kan het handigst. Als je die niet hebt kun je de uien bakken en daarna overdoen in een ingevette ronde ovenschaal/lage taartvorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snij de uien in 6 parten. Neem een koekenpan die ook in de oven kan Bak ze in boter op middelhoog vuur langzaam glazig en goudbruin, af en toe omscheppen. Voeg een snuf zout, tijm en honing toe.

Ontdooi het baderdeeg.

Bedek de uien met de plakjes baderdeeg en druk de randen wat naar beneden. Plaats de koekenpan /taartvorm 15 -20 minuten in het midden van de oven.

Maak het sausje met de genoemde ingrediënten, breng op smaak met zout en peper.

Als de taart klaar is (krokant, goudbruin deeg) haal je hem uit de oven en keer je de tarte tatin om op een plat bord. Serveren met het sausje voor een fris accent.