Gehoord bij de varkens

De varkens hebben altijd tijd voor een praatje.

De stadsvarkens nodigen uit tot conversatie. Van blije buren (‘We moeten hier elke dag heen van mijn dochtertje’) tot verontwaardigde dierenvrienden (‘Ik loop hier voortaan met een grote boog omheen’); iedereen heeft er wel iets over te zeggen.

Meestal levert het leuke gesprekken op, maar bij onderstaande uitspraken stond ik even met mijn mond vol tanden, of rolde ik door de modder van het lachen. (Let op: wat minder geschikt voor de fijngevoelige dierenvrienden onder ons!)

  • Twee Italiaanse toeristen die de uitleg over het Varkenshuis hoorden: Ah! È un’ sanatorio di prosciutto! (‘Het is een rusthuis voor hammen!’)
  • Een Spaanse vrachtwagenchauffeur: ‘Chorizo, chorizo!’
  • Een jongetje uit de buurt: ‘Gaan jullie ze echt opeten? Mag ik dan ook een sparerib?’
  • Twee varkensbuurtboeren: ‘Zie je die dikke wangen? Mmm!’